A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA

Nagykőrös / 2024. április 9.,
A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA Nagykőrös plakát
A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA Nagykőrös
2024. 04. 09. (kedd) 18:00
Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ díszterme (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)

Vers Percek
Magyar költők versei a KMASZC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak előadásában.
„A dalok vallomása” – Pódium műsor
A magyar kultúra napján országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak, sokan, sokféle módon próbálnak átadni, megmutatni valamit kulturális, művészeti életünk értékeiből.
„A dalok vallomása” című pódium műsorban Udvarhelyi Boglárka és Kiss Tivadar operaénekesek, valamint Pánti Anna előadóművész előadásában egy olyan összeállítást hallgathatnak meg, amelyben a magyar kultúra sokszínűségével találkozhat a kedves közönség.
Felcsendülnek magyar népzenei részletek, dalok, megzenésített versek.
Elhangzanak többek között Petőfi Sándor, Ady Endre, Juhász Gyula, Romhányi József, Arany János szebbnél szebb léleknemesítő költeményei.
Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósul meg.

2024. 04. 12. (péntek) 10:00
Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ díszterme (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)
Huszonhat év - Privát PETŐFI előadás
Különleges, koncertszínházi előadással idézi meg a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándort Adorjáni Bálint színművész alkotótársaival.
A Huszonhat év - Privát PETŐFI előadás négy hangra komponálva, bő egy órás előadásban meséli el Petőfi Sándor és a hozzá kapcsolódó asszonyok – édesanyja, szerelmei –, valamint az Örök Gondviselő hangján a reformkor hősének sokszínű életét. A történetet Petőfi népdallá vált költeményei, versei és útirajzai segítségével bontakozik ki.
A programok a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósulnak meg.

‼️Az előadásokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrációs jegyek igényelhetők személyesen a kulturális központ információs pontjánál, vagy telefonon a +53/550-040-es telefonszámon.