Online Advent

Cegléd / 2020. november 27. - 2020. december 31., Ingyenes!
Online Advent Cegléd plakát
Online Advent Cegléd
Ahogy az idei esztendő, úgy sajnos az idei Ceglédi Advent is más lesz, mint azt korábban megszokhattuk.
A hagyományos adventi programok nagy része online térbe költözik.
Tudjuk ez korántsem pótolja azt az élményt, amit az ünnepi díszbe öltözött Szabadság tér forgataga nyújthat, hiszen idén nem érezhetjük a levegőben úszó forralt bor, narancs és fahéj semmivel sem összetéveszthető illatát. Nem veri fel a tér csendjét már kora reggeltől a jégpályán korcsolyázó családok vidám nevetése.
Elmaradnak a szabadtéri koncertek, a kézműves mesterek sem kínálják portékáikat faházaik ablakából, s nem álljuk körbe áhítattal az adventi koszorút.

Mindezek ellenére – lehetőségeinkhez mérten - érdemes lesz a téli estéken egyet sétálni a városközpontban, hiszen a káprázatos, évről-évre megújuló díszkivilágítás, Szűcs Anita meseszép díszeibe öltöztetett karácsonyfa, Farkas Anita adventi koszorúja és a Szent Kereszt Plébániatemplom előtt felállított Betlehem segít ráhangolódni az év egyik legszebb ünnepére.

A szabadtérre tervezett programok jó részét az online felületen valósítjuk meg, illetve egyéb meglepetésekkel készülünk.
Lesznek egyszeri alkalmak és heti rendszerességgel ismétlődő programelemek.

Ceglédről elszármazott, vagy nálunk korábban fellépő művészek, előadók ünnepváró üzeneteit nyújtjuk át hétfőnként Önöknek „Üzenet haza” rovatunkban.

Keddenként „Karácsonyi rege” címmel a téli népszokásokból válogatunk András naptól vízkeresztig.

Szerdai napokon jelentkező „Ünnepi Iz-lelő” című főzőműsorunkban városunk ismert közszereplői készítik el kedvenc karácsonyi fogásukat.

Csütörtökönként a „ManóMűhelyben” a karácsonyi készülődéshez adunk néhány otthon is könnyedén elkészíthető dekorációs- és ajándékötletet.

A péntek estéken a zenéé lesz a főszerep: a Koktél 4U, a Gríz Zenekar, Hernádi Péter, Nagy Barnabás és Fésűs Ádám adnak kamara koncertet.

Szombat délutánonként „Téli Mesepercekkel” kedveskedünk a legkisebb színházlátogatóinknak. Minden meséhez rejtvény társul, a helyes megfejtők között a következő adás elején ajándékot sorsolunk ki.

Vasárnap esténként pedig a város adventi koszorúján elhelyezett gyertyákat gyújtják meg az egyházak képviselői: az elsőt a református-, a másodikat a katolikus-, a harmadikat a baptista-, a negyediket az evangélikus egyház szertartása szerint.

Mindezek mellett számtalan egyéb programmal várjuk Önöket.
Nem marad el – bár más módon valósul meg - a hagyományos „Karácsonyfa díszítő” verseny, s már gyűlnek a Cipősdoboz akciónkban felajánlott ajándékok a Tourinform Irodánkban.

„Üzenj a Mikulásnak” felhívásunkra várjuk videó és/vagy hangfelvétel formájában a gyerekek üzeneteit, melyek közül a legötletesebbeket jutalmazzuk.
December 26-tól indul a „Karácsonyfa szépségverseny”.
Mindezek mellett klubfoglalkozásaink is színesítik a hétköznapokat.

Az aktuális programokról, versenyekről a heti rendszerességgel készülő programajánlónkból pontosan tájékozódhatnak.

Őszintén reméljük, hogy programjainkkal sikerül az ünnepi készülődést szebbé tenni.
Tartsanak velünk az idei online Adventen is!

A Kossuth Művelődési Központ szervezői