Ceglédi Laskafesztivál és Extrém Sportnapok 2024

Cegléd / 2024. június 14. - 2024. június 16.,
Ceglédi Laskafesztivál és Extrém Sportnapok 2024 Cegléd plakát
Ceglédi Laskafesztivál és Extrém Sportnapok 2024 Cegléd
A ceglédi laskafesztivál története egy 2003-ban Czigle Fesztivál néven rendezett eseményben gyökerezik, melynek harmadik évében a testvérvárosok csatlakozásával, nemzetközi leves- és lebbencsfőzőversenyt tartottak. A hagyomány azóta is él, évről-évre egyre több csapat főzi a laskát. A több mint kétévtizedes múlttal rendelkező esemény 2008-ban vette fel a Laskafesztivál nevet.
A Laskafesztivál mára Pest megye leglátogatottabb nyárindító gasztronómiai fesztiváljává nőtte ki magát. 2017-ben már közel 100 csapat főzte együtt a laskát. Azt az ételt, mely 2018-ban HÍR védjegyet kapott.
A fesztivál alapja ugyan a híres ceglédi pásztorétek, a laska tovább örökítése, de számos más programelem is csatlakozik hozzá, és 2022. óta az extrém kerékpározás világára épülő Ceglédi Extrém Sportnapok lett a kísérőprogramja.
A Ceglédi Laskafesztivál és Extrém Sportnapok igazi családi program. Legfőbb célunk, hogy az összes generáció megtalálja benne a magának valót a gyerekprogramoktól kezdve, a zenei produkciókon keresztül, az étel-italkínálaton át a közösségépítő főzőversenyig. A rendezvény jelentse a felhőtlen szórakozást, a közösségek találkozását és nyár nyitását.
A részletes programmal később jelentkezünk!