Lovasi’18

Bükfürdő, 9740 Bükfürdő Termál krt. 2. Magyarország / 2018. július 17., Ingyenes!
A Lovasi ’18 turné ötlete a tavalyi teltházas Lovasi 50 koncertek (Fishing on Orfű, Aréna) után vetődött fel. Egyrészt a koncerten szereplő zenészek is szerettek volna valamilyen folytatást, másrészt a koncert és fesztiválszervezők is jelezték a Lovasi-produkció menedzsmentje felé, hogy szerintük a közönség részéről komoly érdeklődés lenne további fellépések iránt is.
Ezek közül a megkeresések közül, végül nyárra 5 magyarországi és 3 határon túli fellépést írtak be a naptárjukba a közreműködők. Aztán, hogy Budapest se maradjon ki, október 26.– 27.-én a Barba Negra Music Clubban ad két, várhatóan forró hangulatú klubkoncertet a zenekar.

A koncertműsorban Lovasi András 1987-ben indult szerzői-előadói pályájának minden időszakából válogat, mint egy interjúban elmondta: ”Ez a kerek évforduló jó alkalom volt arra, hogy egyszerre a színpadon legyenek a legfontosabb alkotótársaim, mindegy melyik zenekarban játszanak vagy játszottak velem, és persze a dalokkal is ugyanez a helyzet. Izgalmas és felszabadító, ahogy összevissza keverednek, meg egymásra rímelnek régi és újabb dalok, szerencsére bővan van miből meríteni”.
Tehát a koncertanyag egy válogatás a legjobb, legismertebb Kispál és a borz, Kiscsillag dalokból, de Lovasi egyetlen szólóalbumának, a "Bandi a hegyről”-nek a dalai is előkerülhetnek, már csak azért is, mert ősszel jön a folytatás. November végén jelenik meg a 2. Lovasi-szólóalbum, amiről - ízelítőként - szintén lesz 1-2 dal. A színpadon persze ott lesz Lovasi legfontosabb alkotótársa, Kispál András, és persze Dióssy D. Ákos és Leskovics Gábor is, akik szinte végigkísérték az alkotópáros munkáját a kilecvenes évek közepétől. A zenekar többi posztján pedig a Kiscsillag mostani bivalyerős felállásának tagjai lesznek.

Fellépők:
Lovasi András
Kispál András
Dióssy D. Ákos
Leskovics Gábor
Bajkai Ferenc
Erős Márton
Szesztay Dávid

Közreműködők:
Gábor Andor
Salamon Beáta
Szabó Attila
Kunos Tamás

helyszín: Bükfürdő, Gyógy- és Élménycentrum parkolója (Termál krt. 2.) BOR színpad

Ingyenes!