Lakjunk jól! A Tünet Együttes a Bánkitó Fesztiválon

Közösségi, interaktív társasjáték a Tünet Együttessel

2015. július 7., kedd, 17:11

A Tünet Együttes július 17-én két programmal is részt vesz a festői környezetben megrendezett Bánkitó Fesztiválon. A hetedik alkalommal jelentkező fesztiválon a zenei, közéleti, kulturális programok mellett színházi programok is várják az érdeklődőket. A Tünet Együttes Szabó Réka Reggeli tornájára és a Lakjunk jól! című közösségi, interaktív társasjátékra hívja a fesztiválozókat július 17-én.


Reggeli torna
tréning Szabó Rékával

Szabó Réka a Tünet Együttes művészeti vezetője év közben a Jurányi Házban tartja hétfőn és csütörtökön reggel Body Art alapú mozgásos ébresztőjét, amelyet most bárki kipróbálhat a Bánkitó Fesztiválon július 17-én 11 órától. A tornát Réka tudósoknak, művészeknek és postáskisasszonyoknak ajánlja.

A tornáról:
Egyszerű, könnyen elsajátítható gyakorlatok. Hajlékonyság, erő, tartás- és közérzetjavítás. Befelé figyelés – egy óra, ami rólad szól. Felhőtlen napindítás, por- és stressztörlés. Ébresztő.

Lakjunk jól!
avagy a közösségi tünetek
interaktív, élő társasjáték az együttélésről


A Tünet Együttes és a Közösségben Élni együttműködéséből született a Lakjunk jól! című interaktív társasjáték. A játékosoknak egy fiktív lakóközösség tagjaiként egyszerre kell a családjuk és a közös ház érdekeit is érvényesíteni. A munkacsoportok és az egyének képességeit latba vetve kell a váratlan hétköznapi helyzetekre megoldást találni, miközben titkos érdekek is munkálkodnak. A tét, hogy vajon atomjaira hullik-e a közösség, avagy létrejön az ország első kollektív háza.
(A részvételhez regisztráció szükséges. A megtekintéshez nem.)

Közösségben Élni
A 2012-ben indult civil kezdeményezés célja, hogy Magyarországon is egyre több emberrel megismertesse a közösségi- és kooperatív együttlakás lehetőségeit és formáit. Ezek a co-housing formák lehetőséget biztosítanak a lakóknak, hogy közösségben éljenek, mégis legyen saját otthonuk, ahová bármikor visszavonulhatnak.
( http://kozossegbenelni.blogspot.hu/ )

Tünet Együttes
A 2002-ben alakult alkotói közösség nem ismer műfaji határokat. Előadásaikban egyenrangú elemekként kezelik a szöveget, a mozgást, zenét és a vizualitást. Hétköznapi, mindannyiunkat foglalkoztató-megmozgató témákat dolgoznak fel, ez alkalommal az együttélés különböző rétegeit. Lakásban, házban, városban, országban.
( http://www.tunetegyuttes.hu/ )

alkotók:
Babos Annamária, Czakó Máté, Horogh Petra, Gőz István, Jesztl József, Lakos Fanni, Stork Natasa, Szász Dániel, Valcz Péter, Vancsura Zsófi

időpont:
2015. július 17. 18 óra - cirkuszi sátor

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Legújabb hírek