I. Lellei Gasztro Farsang

Balatonlelle, Rendezvénytér / 2018. február 3., Ingyenes!
Balatonlelle évek óta hangos a téli programjaitól, a helyi yachtclubban karácsonyi vásárral, téli vitorlásversenyekkel és műjégpályával igyekeznek vendéget csábítani a klasszikus szezonon kívüli időszakra, ám most az egész vállalkozói kör egy emberként mozdult meg, hogy közösen megszervezzék az I. Lellei Gasztro Farsangot. 


I. Lellei Gasztro Farsang Balatonlelle
A tavalyi tél a befagyott tóval, és a hetekig sportolásra alkalmas jéggel sokak számára bizonyította, hogy a Balaton nem két hónapos történet. Mára több tó parti polgármester nyíltan kimondta, hogy aki két hónapban gondolkozik, az lehúzhatja a redőnyt. Vannak jó példák, mint például a Badacsony Nyitva kampány, de általánosan a tó körül még nem gondolkodnak 365 napban. Balatonlellén az adventi hétvége sikerén felbuzdulva - amikor kis túlzással elmondható, hogy megduplázódott Ba latonlelle lakossága - helyi éttermesek, cukrászdák és borászok összefogtak, hogy február első hétvégéjére, február 3-ra megszervezzék az I. Lellei Gasztro Farsangot. A kezdeményezéshez természetesen azonnal csatlakozott az önkormányzat is, akik támogatásukkal segítik a munkát. “Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek, ilyen mértékű vállalkozói összefogásra még sosem volt példa Balatonlellén, főleg nem télen.” mondta el Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője, aki a Balatoni Kör alelnökeként számos Balaton parti szerveződés részese és mozgatórugója volt már. A rendezvényen részt vesz majdnem az összes télen nyitva tartó étterem, cukrászda, borászat, de akadnak olyanok is, akik bár télen nincsenek nyitva, mégis csatlakoztak a kezdeményezéshez. “Nálunk sajnos egyelőre nincsenek meg az infrastrukturális feltételei a téli nyitvatartásnak, de terveink között szerepel a szezon megnyújtása, amint az időjárás engedi, azonnal megnyitunk. Számunkra nem volt kérdés, hogy csatlakozzunk ehhez a rendezvényhez.” mondta Igrínyi Ákos, a Kishegyen található Hegyi Csárda tulajdonosa.

A szervezőktől megtudtuk, hogy a finom ételek és forró italok mellett egész napos élőzenével, jelmez versennyel, szelfiponttal, a legkisebbeknek játszóházzal és kézműves foglalkozással is készülnek. A rendezvénytéren felállított sátor kapuját 14 órakor nyitják, és egészen 22 óráig várják a kulináris élvezeteket és téli kalandokat keresőket.

Fotók