Mintha elvágták vol - L'art pour L'art Társulat

Balatonföldvár, 2019. augusztus 16., 8623 Balatonföldvár Bajor Gizi sétány 1.,
Mintha elvágták vol - L'art pour L'art Társulat

Vegyük pl., a Mintha elvágták vol című előadást! Amikor ön a jegyét megvette rá, akkor az a jelen volt, az előadás viszont a jövőben zajlott majd. Amikor az elkövetkezendő jelenben az előadást nézi, a jegyvétel lesz a múlt, az előadás utáni rész pedig a jövő. Igen ám, de mi történik a jegyvétel alatt, az előadás közben, illetve a mindkettő után következő időintervallumban?
A jegyvásárlás alatt a „Jó napot! A Mintha elvágták vol című előadásra kérek egy jegyet, amibe a Társulat elmúlt és elkövetkezendő 30 évének legjobb jelenetei kerültek, beleértve a kezdeteket” szöveg, a kimondása előtt a jövőben fog elhangozni, az elhangzás pillanatában a jelenben, utána meg a múltban, viszont, ha betűnként vesszük a szöveget, akkor a „m” elhangzásakor az „intha elvágták vol” lesz a jövő, aztán, az „i” kimondásakor a „ntha elvágták vol”, a „m” viszont múlt lesz, immár megváltoztathatatlanul, mivel a múltba utólag nem tudunk belepiszkálni.

A jövő megváltoztatásának lehetősége ugyan rendelkezésünkre áll, de mi értelme lenne, ha az „i” betű elhangzása után úgy folytatnánk, hogy "nhatvelágkátolvműmícelaőrasáderkékyegtegyej…”- vagy, - és ez már valóban újító szellemre vall-, úgy, hogy „krhznaldjfzkeb”. Persze, nem muszáj betűkre bontani, aki igazán elszánt, az a kvantumokat is kipróbálhatja.

Jó szórakozást!


Jegyek: 3900 Ft (Normál jegy) | 4900 Ft (Elsőbbségi jegy) | 10.000 Ft (Mecénás jegy)

Esőnap: 2019. augusztus 18. (vas) 20:30

A Hotel2.hu szállásajánlatai az esemény időpontjában

2 éjszakás kikapcsolódás félpanzióval
Hotel Anna Villa Balatonföldvár
17 950 HUF / fő / 1 éj
2
érvényes: 06 7-09 1
4 éjszakás kikapcsolódás félpanzióval
Hotel Anna Villa Balatonföldvár
17 250 HUF / fő / 1 éj
4
érvényes: 06 7-09 1
Augusztus 20-i wellness pihenés
Hotel Anna Villa Balatonföldvár
3
érvényes: 08.16-20