Tomcsa Sándor Színház: Hótündér

Székelyudvarhely, 535600, Székelyudvarhely, Tamási Áron u. 15 szám, Hargita megye, Románia / 2019. november 4. - 2019. november 5.,
Az Ördög egy nap a kénköves lávató hevénél bűvös tükröt öntött, amibe ha valaki belenézett, abban mindent taszítónak, rútnak látott és ettől megdermedt a szíve, eltorzult a lelke. Ki is próbálta egy tündéren, majd utasította a két fiát, hogy vigyék Isten színe elé a tükröt, hátha őt is megronthatja. Útközben a két ördögfi a tükröt elejtette, ami pozdorjává tört, gonosz szilánkjaival és porával terítve be a Földet. Azóta vannak jégszívű, mindent fonákul, a rossz oldaláról látó, gonosz emberek.

A két ördögfi Székelyföldre megy, hogy ott megrontson egy tiszta lelket. Ehhez kapnak egy üvegszilánkot és egy zacskónyi üvegport. Találkoznak Áronnal és Borókával, akik nagyon jó barátok. Áront sikerül is megbűvölni, mire megjelenik a Hótündér és elviszi Áront a birodalmába.

Boróka azonban úgy dönt, megtalálja és megmenti a barátját. Hosszú és kalandos útján két tündérvarjú kíséri. Vajon sikerül-e legyőzni a gonoszt és felolvasztani Áron szívét? Győz-e a szeretet a gonoszság felett?

A Hótündér története Andersen klasszikusa erdélyi tündérmesébe oltva.

Bátyám – tündérvarjú Tolvaj: Szűcs-Olcsváry Gellért
Ecsém – tündérvarjú: Esti Norbert
Kacsiba – ördögfi: Pásztor Márk
Guguj – ördögfi: Tóth Árpád
Boróka – leány: Nagy Xénia Abigél
Áron – fiú: Jakab Tamás
Hótündér (valójában Tartód tündér): P. Fincziski Andrea
Firena – tündér: Lukács Emőke
Rablólány: László Kata
1. Rabló: Pál Atilla
2. Rabló: Márk
Herceg: Dunkler Róbert
Hercegné: Pál-Varga Márta

Író/Dramaturg: Böszörményi Gyula
Rendező: Aracs Eszter
Tervezők:
Díszlet: Lenkefi Zoltán
jelmez: Deák Réka
Zene: Pál Attila
Tomcsa Sándor Színház: Hótündér Székelyudvarhely plakát
Tomcsa Sándor Színház: Hótündér Székelyudvarhely