Anna Fesztivál

Az Anna-fesztivál 11. éve a füredi Anna-bál kísérőrendezvénye. Cigányprímások versenye, a Magyar Állami Operaház műsorai, kórusok koncertje, operagála és az elmaradhatatlan szívhalászat – íme, az Anna-fesztivál kínálata.
Anna Fesztivál
Az elmúlt évek alatt színes kínálatával önálló arculatot kialakító fesztivál július 24 és 30. között újra élettel tölti meg a várost. A Gyógy téri nagyszínpadon a legjobb prímások zenélnek, világhírű operák részletei csendülnek fel a legszakavatottabbak előadásában, a lányok pedig kihalászhatják a Balatonból a szerelmük nevét. A település valamennyi polgára és vendége a magáénak érezheti az ország egyik legrégebbi társasági-társadalmi eseményét az Anna-bált az Anna Fesztiválon.

XI. Anna-fesztivál 2023 - a 198. Anna-bál kísérőrendezvénye


2023. július 24- 30.

Az Anna-bál felvezetéseként július 24-30. között zajlanak az Anna Fesztivál eseményei.

Július 24-30. között zajlanak az Anna Fesztivál eseményei, amelyeket az EKF 2023 programmal közösen szervez meg a város. A Gyógy téren felállított nagyszínpadon az Állami Operaház operaesteket tart, világhírű darabokból csendülnek majd fel részletek.

Ebben az évben először rendezik meg a Szerenádok éjszakáját, különleges hangulatot ígérnek a füredi 18 éves lányok részére adott vonószenekaros éjjeli koncertek. A közkedvelt Szívhalászat ezúttal sem marad el, és a Hagyományok Házával közösen megtartja a város a prímások gáláját is.

Újdonság, hogy a Tagore sétányon és a város több vendéglátóhelyén a békebeli kávéházi cigányzene hagyományait felelevenítve prímások zenélnek majd. A romantikázás mellett a közönség megszavazhatja az utcazenészként is feltűnő vonószenei formációk legjobb prímását is.

2019

Naptár

2019. július 23.
A 194. Anna-bál hagyományos kísérő programjai.