Megújult formában 2022-ben is folytatódik a BAHART Regatta

2021. november 17., szerda, 13:38

A Balatoni Hajózási Zrt. és a Yacht Charter Guru az idei sikeres futamokat követően már megkezdte a 2022. évi BAHART Regatta versenyek tervezését. A szervezők a támogatói és együttműködő kör bővítésével, a parti programok megújításával, illetve modern megoldásokkal kívánják elindítani a futamokat a jövő évben is.


A tapasztalatok, valamint a résztvevők körében végzett felmérés visszajelzései megerősítették a szervezőket abban, hogy a Regattát izgalmas versenyként, és a Balaton egyik jó hangulatú, izgalmas társasági eseményeként tartja számon a közönség. Az észrevételek alapján a jövő évi verseny szervezése az ideihez hasonló koncepció mentén kezdődött el. A 2022. évi BAHART Regatta versenyre bárki jelentkezhet majd az egyszerűsített nevezési feltételeknek köszönhetően. A rendezvény legfőbb célja a tradíció ápolása mellett, hogy olyan színes elemekkel bővüljön, mellyel népszerűsíti a sportágat, felkelti a fiatal korosztály érdeklődését, hangsúlyozza a környezettudatosság fontosságát.

A járványügyi helyzet miatti egyéves kihagyás után idén ismét megrendezésre került a Balaton legrégebbi vitorlás túrabajnoksága, a több mint másfél évtizedes múlttal rendelkező BAHART Regatta. Az amatőr vitorlázók legnépszerűbb sorozata 2021-ben három helyszínen, megújulva, minden vitorlázó számára nyitott versenyekkel zajlott. Kiemelt cél volt, hogy az évtizedes hagyományok ápolása mellett új elemekkel színesítsék az eseménysorozatot a szervezők.

A nyári balatonföldvári, balatonszemesi és balatonboglári futamon összesen 161 hajó nevezett 647 versenyzővel, ami megközelítette a járványt megelőző, 2019-es résztvevőszámot. A legendás vitorlásversenyen minőségi ételekkel, balatoni borokkal, szakmai előadásokkal, koncertekkel várták az érdeklődőket. A főszervező Yacht Charter Guru a teljes versenysorozatot a környezettudatosság jegyében szervezte és bonyolította le. A zöld szellemiség a díjazásban is megjelent, a BAHART Regatta egyedi kupái és érmei újrahasznosított anyagokból készültek. A társadalmi felelősségvállalás szintén fontos eleme volt az eseménynek. Az egyes versenynapok különleges színfoltjai voltak azok a BAHART Regatta futamok, amelyek egy-egy társadalmilag fontos csoportra, témára hívták fel a figyelmet. Vízre szálltak a Women On Water pink ruhába öltözött hölgy versenyzői, akik a női vitorlázás szerepére hívták fel a figyelmet, de Balatonbogláron az Eurakvilo Alapítvánnyal közösen leukémiás és daganatos betegségből gyógyult gyermekek számára is indult jótékonysági futam, valamint látássérült vitorlázók csapata is részt vett a versenyeken. Az egyre növekvő résztvevőszám egyértelműen azt mutatta, hogy minden eddiginél nagyobb igény van a professzionális körülmények közt zajló, de elsősorban amatőrök számára létrehozott versenyekre.


Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Legújabb hírek