Hírek

GasztroFok – Kulináris körút Siófokon!
2023. szeptember 19.
A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól-Sóstóig, Kilititől-Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.
Siófok55: 2023 a jubileumok éve Siófokon!
2023. február 4.
55 éves Siófok város, ahol idén Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója és a Balaton Táncegyüttes 60. születésnapja is színesíti a jubileumi programsorozatot. Új kiállítótérrel, színes rendezvényekkel és születésnapi Siófok55 Városnappal vár minden érdeklődőt egész évben Siófok.
Új helyszínekkel és új résztvevőkkel egészül ki Balatonlelle legnagyobb gasztrorendezvénye, a Kishegyi Kortyok és Falatok
2022. április 20.
A példátlan vállalkozói összefogás eredménye képpen létrejött gasztronómiai fesztivál, a Kishegyi Kortyok és Falatok az elmúlt évek alatt Balatonlelle, sőt talán a déli part legnépszerűbb rendezvényévé nőtte ki magát. Több mint 20 balatonlellei, balatonboglári és balatonszemesi vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák, a Balatonon igény van az egész éves nyitvatartásra, és a klasszikus főszezonon kívüli programokra.
Felhőtlen hétvége a Pilis szívében
2022. február 26.
Gyereknapi programok, koncertek és irodalmi előadások, workshopok és sok-sok természet! Megvan a májusi Szeláví! Fesztivál felhozatala.
Idén megújul az EFOTT: célja, hogy a magyar fiatalok legfontosabb fesztiváljává váljon
2022. február 21.
Budapest, 2022. február 21. –2022-ben megújul az ország legnagyobb hallgatói fesztiválja, az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója). A 2020 óta tartó koronavírus-járvány vonzata, hogy számos ponton változott meg a fiatalok élete, és ez a fogyasztói igények változását is maga után vonta. Felértékelődtek a közösségi élmények, a családias hangulat, a célzottan fiataloknak szóló programok; valamint a megfizethetőség is prioritássá vált. Ezek a változások adják a „Tied a fesztivál” című koncepció alapját. Az egyetemistákat és főiskolásokat fókuszba helyező koncepció a magyar egyetemi és főiskolai hallgatók bevonásával kerül kialakításra. Várhatóan még ezen a héten elkezdik bejelenteni, kik lesznek az idei fesztivál külföldi húzónevei.
Megújult formában 2022-ben is folytatódik a BAHART Regatta
2021. november 17.
A Balatoni Hajózási Zrt. és a Yacht Charter Guru az idei sikeres futamokat követően már megkezdte a 2022. évi BAHART Regatta versenyek tervezését. A szervezők a támogatói és együttműködő kör bővítésével, a parti programok megújításával, illetve modern megoldásokkal kívánják elindítani a futamokat a jövő évben is.
Európa legnagyobb kincsvadászata igazi kikapcsolódás a családok és barátok részére
2021. március 7.
Márciusban indították útnak Európa nagyszabású kincsvadászatát, amelynek nyereménye 2 000 000 Ft értékű befektetési aranyrudak és egy páros utazás. A Nemzet Aranya szabadtéri kincskeresésben bárki részt vehet, aki elég leleményes, gyors és jó problémamegoldó készséggel rendelkezik.
2020. november 28.
Szentendre ismét ünnepi díszbe öltözik 2020. november 28-tól 2021. január 10-ig. A járványhelyzethez alkalmazkodva a Szentendrei Kulturális Központ idén rendhagyó módon szervezi meg Advent Szentendrén programsorozatát. Az események online térbe kerülnek, de a programok között idén is megtalálhatja minden korosztály a neki kedveset. A KultOnline csatornáin egyaránt megtekinthető lesz: városi gyertyagyújtások, koncertek, jazz- és filmklubok, mesejáték, mézeskalácsház és karácsonyi dísz-készítés, adventi koncert és irodalmi adventi kalendárium.
Október 9., a Tojás Világnapja 2020: Egyre több tojást esznek a magyarok
2020. október 10.
Animációs kisfilmmel ünnepeli a Tojásszövetség idén az egyik legfenntarthatóbb élelmiszert, a tojást. Az olcsó és tápanyagdús élelmiszereket keresik leginkább a krízisek alatt az emberek, ezt most a koronavírus megjelenése is bizonyította.
Szentendrei Jazz- és Boresték 2020
2020. szeptember 21.
A nagy hagyománnyal rendelkező, minden év szeptember utolsó hétvégéjén zajló Szentendrei Jazz- és Bornapokat 2020-ban más koncepcióval rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ. Az ideiglenesen Szentendrei Jazz- és Boresték-re keresztelt rendezvényen természetesen most is a bor és a jazz kerül főszerepbe, de a járványügyi helyzetet figyelembe véve a megszokott sétálóutcán kiállító pincészeteknél kóstolás helyett éttermekben, szabadtéri udvarokon zajlik majd az esemény. A késő délutántól estig tartó programok mind korlátozott, mérhető befogadóképességű helyszíneken fogadják az érdeklődőket. A színes programkínálatban most is szerepel koncertek - többek között Kozma Orsi és Banyák József Duó, Váczi Eszter Quartet-, borvacsorák, borkóstolók, borséta és kulturális programok.
2020. augusztus 14.
Augusztus 19-től szeptember 20-ig tartó kulturális programsorozattal, koncertekkel, filmvetítéssel, kiállításokkal, bábelőadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és gasztroprogramokkal pótolják Szombathelyen azokat a nyári nagyrendezvényeket, amelyek a koronavírus-járvány miatt elmaradtak.
Hipnotikus térszimfónia Szegeden és Budapesten
2020. augusztus 11.
Somló Dávid Drift című hipnotikus mozgás- és hangkoreográfiáját augusztusban kétszer láthatja a közönség: először augusztus 14-én, pénteken a 30. THEALTER Fesztivál keretében a szegedi Klauzál téren, majd augusztus 16-án, vasárnap a budapesti Széll Kálmán téren a PLACCC Fesztivál támogatásával.
Óriás siker volt a Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozatának Zamárdi állomása
2020. január 26.
Szombaton a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői Zamárdiba látogattak el, hogy bemutassák a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton Télen Nyáron Menő.
2019. április 2.
A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2019. június 1-2-án a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiváljára várják Siófokon a települési csapatokat és a kilátogató érdeklődőket. A kétnapos országos seregszemlének ismét Ördög Nóra lesz a háziasszonya, házigazdája pedig Borbély Ferenc, aki egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora is. Az eseményen ingyenesen látogatható koncertek keretében fellép Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenekar! A szervezők garantálják, hogy kétnapig újra egymásra mosolyog az ország a Balaton partján!
2018. február 19.
Közép Európa legnagyobb tava egész télen Balatonlellétől volt hangos, és most a telet is méltó módon búcsúztatják, Balatonlellére látogat ugyanis az év elején Arany Bohóc díjat nyert ifjabb Richter József és bájos felesége Merrylu, valamint a Nemzeti Cirkusz csapatának egy része
2017. május 26.
2017. május 24-én stílszerűen egy hajón, a Rákóczi motoros fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai és az országos esemény védnökei. A rendezvény leginkább várt része a vitorláshajók kisorsolása volt, melynek keretében mind a 38 település megtudta melyik vitorlással vághat neki a június 10-ei versenynek. Az eseményen a fővárosi hajózási társaság a MAHART és a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) stratégiai együttműködési megállapodást is aláírt.
előző 12 következő
Legújabb hírek