Hírek, aktualitások, programok

Óriás siker volt a Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozatának Zamárdi állomása
2020. január 26.
Szombaton a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői Zamárdiba látogattak el, hogy bemutassák a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton Télen Nyáron Menő. Már a vízparti rendezvénytéren felállított sátor felé igyekvő sok autóból és a parkolóhely hiányból látszott, hogy sokan voltak kíváncsiak arra, hogy mit tud a Balatoni KÖR - és persze Zamárdi télen. A sátor déli nyitásától este nyolcig folyamatosan teltház volt, a séfek egész nap meg sem álltak, folyamatosan készítették és tálalták remekeiket. “Azt hiszem rekordot döntöttük, nem is reméltük, hogy ilyen sokan lesznek ránk kíváncsiak a GasztroPiknik első Zamárdi állomásán. Nagyon köszönjük Zamárdi város támogatását, a sikerhez Ők is nagyban hozzájárultak.” mondta Pach Gábor pálinkafőző, az esemény egyik főszervezője.
2019. április 2.
A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2019. június 1-2-án a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiváljára várják Siófokon a települési csapatokat és a kilátogató érdeklődőket. A kétnapos országos seregszemlének ismét Ördög Nóra lesz a háziasszonya, házigazdája pedig Borbély Ferenc, aki egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora is. Az eseményen ingyenesen látogatható koncertek keretében fellép Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenekar! A szervezők garantálják, hogy kétnapig újra egymásra mosolyog az ország a Balaton partján!
2018. február 19.
Közép Európa legnagyobb tava egész télen Balatonlellétől volt hangos, és most a telet is méltó módon búcsúztatják, Balatonlellére látogat ugyanis az év elején Arany Bohóc díjat nyert ifjabb Richter József és bájos felesége Merrylu, valamint a Nemzeti Cirkusz csapatának egy része
2017. május 26.
2017. május 24-én stílszerűen egy hajón, a Rákóczi motoros fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai és az országos esemény védnökei. A rendezvény leginkább várt része a vitorláshajók kisorsolása volt, melynek keretében mind a 38 település megtudta melyik vitorlással vághat neki a június 10-ei versenynek. Az eseményen a fővárosi hajózási társaság a MAHART és a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) stratégiai együttműködési megállapodást is aláírt.
2017. március 27.
Kiszámíthatóbb idegenforgalmat, valamint hosszabb turistaszezont igyekszik teremteni Badacsonytomaj Önkormányzata a településen és annak környékén a vendéglátásban érdekelt valamennyi fél bevonásával, és a potenciális vendégkör egységes megszólításával. Összehangolt szolgáltatásokkal biztosítják, hogy minden időszakban kikapcsolódhassanak a vendégek, akiket újragondolt kommunikációval tájékoztatnak a lehetőségekről.
2016. szeptember 1.
Egy hét alatt több mint 2000 látogató fordult meg a balatonfüredi Vaszary Galériában, ahol egyedülálló módon egyszerre négy kiállítást tekinthetnek meg a kultúra szerelmesei: a nagy érdeklődésre való tekintettel ugyanis meghosszabbították a tárlatokat.
2015. július 7.
A Tünet Együttes július 17-én két programmal is részt vesz a festői környezetben megrendezett Bánkitó Fesztiválon. A hetedik alkalommal jelentkező fesztiválon a zenei, közéleti, kulturális programok mellett színházi programok is várják az érdeklődőket. A Tünet Együttes Szabó Réka Reggeli tornájára és a Lakjunk jól! című közösségi, interaktív társasjátékra hívja a fesztiválozókat július 17-én.