Programok

április

24
szerda
Hévízi orgonakoncertek Teleki Miklóssal 2019
Idén is várjuk kedves vendégeinket Teleki Miklós orgonakoncertjeivel április 24. és október 31. között minden szerdán!

október

23
szerda
Keresztúri táncház
A Folk Társ Egyesület kéthetente szervez gyermek, ifjúsági és felnőtt táncházat borkóstolóval egybekötve. Minden alkalommal helyi borkészítőket hívunk meg, hogy bemutassák boraikat.
25
péntek
Tekergő mesedélután
Székelyudvarhelyen is beköszönt a Tekergő Mesedélutánok időszaka, ismét mesébe borul a táj, így szórjuk mi is az eddig betakarított mesemagvakat újra. Jól megszokott helyszínen, a Művelődési Ház I. emeleti termében várjuk 17 órától az óvodás, 18 órától az iskolás korosztályt, hogy újra együtt merüljünk el a népmesék világában. S ahogy tőlünk már megszokhattátok, a felnőtt érdeklődők torkát sem hagyjuk szárazon. Aki 19:30-tól velünk tart, ezúttal is jó nagyot kortyolhat a népmesék kifogyhatatlan korsójából! A helyek száma korlátozott, előjelentkezéseiteket a 0742 228 634-es telefonszámon fogadjuk. A mesés alkalomra a belépés díjtalan. A Tekergő Mesedélutánok vándor programsorozat 4 erdélyi városban és további szórványmagyar közösségek számára a Hagyományok Háza, a Hagyományok Háza Hálózat – Erdély, a Kaszaj Egyesület, a Studium Prospero Kulturális Központ, a Gutenberg Könyvesbolt, a Heltai FolkCenter, az Életfa Családsegítő Egyesület, a Piaf Café – Marosvásárhely, valamint Tekergő Meseösvény Egyesületünk együttműködésével jöhetett létre.
25
péntek
Digitális Kaláka 2019
A U-hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség, a Harghita Business Center inkubátorház és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala 2019-ben is megszervezi a Digitális Kaláka elnevezésű rendezvényt, amelynek tavalyi első kiadása nagy sikernek örvendett. A Digitális Kalákára, mely civil szervezeteknek, közintézményeknek vagy magánszemélyeknek segít a közösségi élethez kötődő kihívások, problémahelyzetek digitális megoldásában, idén október 25–27. között kerül sor a Rákóczi Center rendezvényközpontban és a Harghita Business Center inkubátorházban. A program első körében beküldött projektek alapján a jelentkező IT csapatoknak – IT-szuperhősöknek – egy 48 órás hackathon, azaz számítástechnikai vetélkedő során olyan prototípusokat kell kidolgozniuk, amelyeket kiindulópontként lehet használni a későbbiekben egy nagyobb fejlesztéshez. A rendezvény végén a versenyen készült prototípusokat 5-10 perces bemutatóban (pitch talk) kell majd ismertetniük a csapatoknak. A munkákat ezúttal is szakmai zsűri fogja értékelni, a 3 legjobb csapat pedig értékes nyereményekkel gazdagodik.
26
szombat
Tök jó Zalakaroson 2019
A rendezvényen élő zene, szalmbála labirintus, halloween kölyökdisco, jelmezverseny, töklámpás készítés, kézműves kirakadóvásár, aszfaltrajz verseny és tökfaragó verseny várja a vendégeket.
26
szombat
Kárpátia
26
szombat
Halloween Party- Vol. 4 - GRUND
Szóval így, mindjárt vége az évnek, de előtte még jön 2 bestes buli, hála az égnek. Tizenkilenc is nemsoká csak egy fátyol folt lesz memóriánk tengerén, kinek kellemes-kinek kevésbé. Jómagunk számára két emlék ég majd az agyalapiba: 1. volt csíkban is egy nyár, valamikor áprilisban, októberi fojtással 2. a HÉT mega buli, együtt VELETEK,….na de ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis: FOLYÓ HÓNAP UTOLSÓ SZOMBATÁN, AZAZ OKTÓBER 26. ISMÉT HALLOWEEN BULI A GRUNDBAN! Az eddig szuper népszerűségnek köszönhetően ismét megszervezzük Csíkszereda legnagyobb Halloween buliját, óóó igen, elvégre kitettetek magatokért, elhoztatok mindenkit, ki valós vagy fiktív személye kis világunk sötét oldalának. így láthattuk a Grund teraszán csókolózni Freddy Kruegert Pocahontással és a Fürészből az öreget- hogy is hívják? tudod na, igen azt- sörözni Frankensteinnal Csekkold az infókat: - a zenét maga az ördög csatlósa, Dj Dewil szolgáltatja, aki a legjobb mixeivel fűti majd a katlant, a katlant, azaz - a GRUNDOT , amely ezen az estén horrorba öltözik, akárcsak egész vendégsége, - ezért senkit, azaz SENKIT nem fogunk beengedni jelmez nélkül, na jó kivéve ha te vagy maga Predator vagy a Rémecskékből az a szőrös kis izé. Amennyiben nem, kérünk téged öltözz a buli tematikájához, ha sehogy sem sikerülne , vásárolhatsz - maszkot nálunk, amelyet limitált példányban árulunk a helyszínen, 20 Lej ellenében, azonban jobban ajánljuk, hogy légy kreatív, egyrészt, mert - a buliban aftermovie készül, amelyet majd az oldalon posztolunk, képekkel fűszerezve, és - a szervezők tetszését is elnyerő jelmezek büszke viselőit 1-1 underground koktéllal jutalmazzuk - a belépőd 20 Lejbe kerül majd, amelyért még vendégünk vagy - egy shot jagerre, amennyiben az első 50 szörnyvendég egyike vagy. - azt szeretnénk, hogy Harry Potter Nimbusz 2000-se jól megférjen Hercules kardjától, ezért csak limitált létszámú belépőt tudunk beengedni - várunk mindenkit szívesen, aki betöltötte a 18. életévét, és egy estére valaki más bőrébe bújna. - megnyerheted 10 ajándékbelépő egyikét, amelyhez nem kell mást tenned, mint oszd meg az eseményt, és hívd meg ismerőseidet, majd mindezt írd ki az esemény falára. "Esemény megosztva, ismerősök meghívva" - ŐRÜLT PARTY, PARTY ŐRÜLET- Idén még több meglepetéssel és autentikus HALLOWEEN hangulattal készülünk számotokra, ez a buli olyan lesz, amilyen még nem volt!
27
vasárnap
King of Paintball - sport
Amatőr Paintball Bajnokság, a tusnádfőrdői sípályán (Tusnad Fun Park) Siess! A részvétel INGYENES az első 12 csapatnak. Jelentkezz a barátaiddal, ismerőseiddel, és nyerd meg az 1000 lej értékű főnyereményt. Mi mindent biztosítunk számotokra, teljes felszerelés, korlátlan számú golyó, felfujható bunkerekkel tarkított pálya. 4 fős csapatok játszanak egymás ellen, 3 mecsből 2 győzelemig. Eztuán mindenki játszik a masik csapatokkal a csoporton belül. A csoportban első helyezéseket elért csapatok bejutnak az elődöntőkbe, ahol egymással mérhetik össze az erejüket. A 2 legjobb csapat a döntőben mérkőzik meg egymással a fődíjért. Ingyenes regisztráció ( az első 12 csapat): https://drive.google.com/open?id=1k57u8NvQmC2vnxdMbTTLF0EX3SrFSdFo8s8jcfbcB2s ha már megteltek a helyek, ne csüggedj, a kalandban részt vehetsz a rendkivül kedvező 240 lej-csapat áron: https://drive.google.com/open?id=14ebqB_Q55lnAMi4oRCKYGZNIYj2tOYvkXHqF_-kTiS8
29
kedd
Tomcsa Sándor Színház: Kovács János meghal
Október 29-én Móricz Zsigmond I.-es diákbérleteseknek játsszuk 19 órától, 30-án Arany János I.-es és 31-én Haáz Rezső I.-es diákbérleteseknek játsszuk szintén 19 órától az előadást. Jegyeket a jegypénztárban lehet vásárolni és telefonon lehet foglalni a 0040-266-212131-es telefonszámon hétköznapokon 11-14, 15-17 órák között. Szinopszis: A halál bürokráciája, akinek volt dolga vele, ismeri a helyzetet, akinek még nem, átérzi. Hatházi András szövege az elmúlás és az azt körülvevő formalitások problémáját egy családtag szemszögéből bontja ki. Kovács Andrásnak haldoklik az édesapja, ő meg nem bír szabadulni az elvesztés gondolatának terhétől, majd meghal, ő megpróbál tovább állni, de belebonyolódik a temetési szertartás útvesztőjébe, és végül elmarad a megnyugvás. A temetkezési „business”-ben érintettek immunisak az emberi lélekre, az érzelmekre, a fájdalomra, egy bizonyos pont után képtelenek a megértésre, így a profit orientáltság és papírhegyek tejüvegén keresztül tekintve, a másik fél valamiféle amorf bankjegyhordozóvá válik. Alkotócsapat: KOVÁCS JÁNOS: Dunkler Róbert KOVÁCS ANDRÁS, Kovács János fia: Esti Norbert DOCTORUL SABO, belgyógyász: Szűcs-Olcsváry Gellért KOVÁCS MÁRIA, Kovács János felesége: P. Fincziski Andrea PÂRVULESCU CSENGE, szomszédasszony: Nagy Xénia-Abigél TURAY DOKTOR, onkológus: Pásztor Márk EGY VÁRAKOZÓ A FOLYOSÓRÓL: Pál Attila EGY MÁSIK EMBER A FOLYOSÓRÓL: Szűcs-Olcsváry Gellért MAGYAR KOFA: P. Fincziski Andrea KOMA, Kovács András komája: Pál Attila KOMÁNÉ, az előző felesége: P. Fincziski Andrea KERESZTLÁNY, Kovács András keresztlánya: Nagy Xénia-Abigél MUNKATÁRS, Kovács János munkatársa: Pásztor Márk DUCI, Kovács János lánya: Nagy Xénia-Abigél SANDU, Duci barátja: Pál Attila ZSOLI MAMA, Kovács János édesanyja: P. Fincziski Andrea SONNER IDA, kortalan szász apáca: Lukács Emőke IMREZOLTI, családorvos: Pál Attila KÖRORVOS: Szűcs-Olcsváry Gellért REFORMÁTUS PAP: Pásztor Márk TEMETKEZÉSI VÁLLALKOZÓ: Pál Attila KÖZJEGYZŐ: Szűcs-Olcsváry Gellért EGY FÉRFI A TORRÓL: Jakab Tamás jelmez: György Eszter dramaturg: Bereczki Ágota a rendező munkatársa: Antal József díszlet/rendező: Zakariás Zalán
30
szerda
Miért pont Alaszka?
Badár Sándor önálló estje
31
csütörtök
TökJó Halloween Habparty és esti fürdőzés az Aqua-Palace élményfürdőben.
31
csütörtök
Halloween Party

november

02
szombat
Halloween Sparty
04
hétfő
Tomcsa Sándor Színház: Hótündér
Az Ördög egy nap a kénköves lávató hevénél bűvös tükröt öntött, amibe ha valaki belenézett, abban mindent taszítónak, rútnak látott és ettől megdermedt a szíve, eltorzult a lelke. Ki is próbálta egy tündéren, majd utasította a két fiát, hogy vigyék Isten színe elé a tükröt, hátha őt is megronthatja. Útközben a két ördögfi a tükröt elejtette, ami pozdorjává tört, gonosz szilánkjaival és porával terítve be a Földet. Azóta vannak jégszívű, mindent fonákul, a rossz oldaláról látó, gonosz emberek. A két ördögfi Székelyföldre megy, hogy ott megrontson egy tiszta lelket. Ehhez kapnak egy üvegszilánkot és egy zacskónyi üvegport. Találkoznak Áronnal és Borókával, akik nagyon jó barátok. Áront sikerül is megbűvölni, mire megjelenik a Hótündér és elviszi Áront a birodalmába. Boróka azonban úgy dönt, megtalálja és megmenti a barátját. Hosszú és kalandos útján két tündérvarjú kíséri. Vajon sikerül-e legyőzni a gonoszt és felolvasztani Áron szívét? Győz-e a szeretet a gonoszság felett? A Hótündér története Andersen klasszikusa erdélyi tündérmesébe oltva. Bátyám – tündérvarjú Tolvaj: Szűcs-Olcsváry Gellért Ecsém – tündérvarjú: Esti Norbert Kacsiba – ördögfi: Pásztor Márk Guguj – ördögfi: Tóth Árpád Boróka – leány: Nagy Xénia Abigél Áron – fiú: Jakab Tamás Hótündér (valójában Tartód tündér): P. Fincziski Andrea Firena – tündér: Lukács Emőke Rablólány: László Kata 1. Rabló: Pál Atilla 2. Rabló: Márk Herceg: Dunkler Róbert Hercegné: Pál-Varga Márta Író/Dramaturg: Böszörményi Gyula Rendező: Aracs Eszter Tervezők: Díszlet: Lenkefi Zoltán jelmez: Deák Réka Zene: Pál Attila
06
szerda
Keresztúri táncház
A Folk Társ Egyesület kéthetente szervez gyermek, ifjúsági és felnőtt táncházat borkóstolóval egybekötve. Minden alkalommal helyi borkészítőket hívunk meg, hogy bemutassák boraikat.
07
csütörtök
Foucault inga
07
csütörtök
Tenkes kapitánya - Magyar Nemzeti Táncház előadása
A nagy sikerű történet táncban elmesélve. A Magyar Nemzeti Táncszínház Kárpát-medencei Tenkes-turnéjának kilencedik állomása az erdélyi Székelyudvarhely lesz. (A rendezvény a Magyarság Háza szervezésében, a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával, a II. Rákóczi Ferenc-emlékév keretében valósul meg.)
08
péntek
MÁRTON NAPI LIBALAKOMA
Hagyományaink szerint egy különleges vacsorára invitáljuk Önt, ahol megünnepeljük a fűszeres, zamatos liba étkek és az illatos borok nagyszerű harmóniáját. Rendezvényünk hangulatát az EXKLUZÍV zenekar fokozza. Legyen a vendégünk!
30
szombat
Ceglédi Advent
30
szombat
Adventi hétvégék 2019
Advent hétvégéjén minden szombaton a Gyógyfürdő téren várjuk a vendégeket adventi vásárral, karácsonyra hangolódó programokkal, óriás adventi koszorúval, forralt borral, sült gesztenyével. A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

december

01
vasárnap
András-napi vásár
02
hétfő
Kezdődik a nagy várakozás, készülődés az év legnagyobb, legmeghittebb ünnepére.
07
szombat
Mikulás futás
25
szerda
Az Aqua-Palace fedett élményfürdőben zenés esti fürdőzés, habparty és karácsonyi szauna szeánszok várják a vendégeket a karácsonyi időszakban.
27
péntek
Csillagvarázs Zalakaroson
Minden nap élő zenés esttel, kézműves vásárral és fellépőkkel várjuk a vendégeket a Gyógyfürdő téren. A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.
31
kedd
A hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdő az év utolsó éjszakáján szilveszteri habparty-val várja azokat, akik fürdőruhában szeretnék a 2020-as évet köszönteni.