Rajonganak a kultúra magyar városáért

Megrohamozták a balatonfüredi Vaszary Galériát

2016. szeptember 1., csütörtök, 14:43

Egy hét alatt több mint 2000 látogató fordult meg a balatonfüredi Vaszary Galériában, ahol egyedülálló módon egyszerre négy kiállítást tekinthetnek meg a kultúra szerelmesei: a nagy érdeklődésre való tekintettel ugyanis meghosszabbították a tárlatokat.

Sorban állnak a recepción, megrohamozták az ajándékboltot, óriási az érdeklődés a Vaszary Galéria exkluzív tárlatai iránt. Valósággal rajong a közönség az unikális Rippl-Rónai Komor rajzosság – Derűs festőiség című monumentális tárlatáért, amelyre a legnevesebb hazai és nemzetközi galériák kölcsönöztek képeket. A balatonfüredi Vaszary Villa nem kisebbre vállalkozott, mint hogy bemutassa a Kaposváron született, majd Münchenen és Párizson át Kaposvárra visszatérő, a Földközi-tengertől a Balatonig élményeket kereső festőművész életútjának legfontosabb állomásait. Rippl-Rónai 80 műve mellett neves francia kortársak, a Nabis (Próféták) művészcsoport tagjainak egy-egy festménye hivatott bemutatni a magyar festő életművének nemzetközi kapcsolódásait, amelyeket január 8-ig tekinthetnek meg a látogatók. Az óriási érdeklődésre való tekintettel, október 30-ig meghosszabbították a Képbe zárt írások – 1945 utáni rajzok és grafikák a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből című kiállítást, az illúziók nagymesterének, Victor Vasarely: Szerigráfiák, multiplikák című kiállítása pedig január 8-ig várja az érdeklődőket.
A Vaszary Galéria további érdekes programokat kínál: Háy János író tárlatvezetést tart és Esterházy Péterre is emlékeznek.
www.balatonfured.hu
www.vaszaryvilla.hu

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Legújabb hírek