Szentendrei Jazz- és Boresték 2020

2020. szeptember 25-27., Több helyszínen Szentendre belvárosában

2020. szeptember 21., hétfő, 21:20

A nagy hagyománnyal rendelkező, minden év szeptember utolsó hétvégéjén zajló Szentendrei Jazz- és Bornapokat 2020-ban más koncepcióval rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ. Az ideiglenesen Szentendrei Jazz- és Boresték-re keresztelt rendezvényen természetesen most is a bor és a jazz kerül főszerepbe, de a járványügyi helyzetet figyelembe véve a megszokott sétálóutcán kiállító pincészeteknél kóstolás helyett éttermekben, szabadtéri udvarokon zajlik majd az esemény. A késő délutántól estig tartó programok mind korlátozott, mérhető befogadóképességű helyszíneken fogadják az érdeklődőket. A színes programkínálatban most is szerepel koncertek - többek között Kozma Orsi és Banyák József Duó, Váczi Eszter Quartet-, borvacsorák, borkóstolók, borséta és kulturális programok.

A korlátozott látogatószámú események zöme belépőjegyes, egyes koncertek és programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Ezért a programadók ajánlása szerint érdemes online, elővételben megváltani a belépőjegyeket!

A Barcsay Múzeum udvarán jazz muzsika hallható: szombat este Kozma Orsi és Banyák József duó, vasárnap este a Váczi Eszter Quartet lép fel. A koncert előtt és alatt borkóstolásra is lehetőség lesz.


A Dunakorzón, a Barlang udvarán péntek este az Európa Kiadó lép fel, szombat este a Kiscsillag tart lemezbemutató koncertet. Itt sem maradnak a látogatók bor nélkül, hiszen a Barlang a koncertekhez a szekszárdi Twickel Pincészet és a pécsi Lisicza Borház nedűit ajánlja és biztosítja.

A Városi Vendégházban a Bujdosó Pincészet lesz a házigazda egész hétvégén. Izgalmas programjaik között a borkóstolástól, a borterápián keresztül a borismereti kurzusig, előadásig és kiállításmegnyitóig mindenféle program megtalálható.

A Tourinform Iroda udvara a Szentendre a konyhában szakácskönyvéhez kapcsolódó „receptkóstoló” programján kívül Gasztro Borsétával várja az érdeklődőket.

A Bistro St. André és Christine Cafe éttermek borvacsorát, a Kőhegybor online borkóstolást, a Taste&Play csapata és a Szentendre Barátai Egyesület pedig WineTrek élményt kínál az érdeklődőknek. A Pótkulcs és a Művész Étterem jazz koncerttel várja látogatóit.

A Szentendrei Jazz- és Boresték rendezvénybe a Szentendrei Teátrum A cigány című színházi előadással, a Ferenczy Múzeumi Centrum és a MANK borkóstolóval kísért kortárs irodalmi beszélgetéssel, tárlatvezetésekkel, meseterápiás foglalkozással, szabadtéri filmvetítéssel csatlakozik a rendezvényhez.

A rendezők felhívása



A rendezvényt az éppen aktuálisan érvényben lévő kormányrendelet szerint szervezzük és tartjuk meg, így a program- és helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kérjük, olvassa el Járványügyi ajánlásunkat, és a rendezvényen csak egészségesen vegyen részt!


JÁRVÁNYÜGYI AJÁNLÁS

Bár a koronavírus okozta rendkívüli helyzet feloldását követően lehetőség nyílt újra kulturális események megtartására -bizonyos korlátozások mellett, a Szentendrei Jazz- és Boresték rendezvényt szervező Szentendrei Kulturális Központ számára rendkívül fontos, hogy az eseményre érkező nézők a járványügyi előírások enyhítése mellett is minél kisebb egészségügyi kockázattal számoljanak. Ennek érdekében a Szentendrei Kulturális Központ a következő ajánlást adja: *

  • A rendezvény minden programján maszk viselése ajánlott.
  • A Szentendrei Kulturális Központ által szervezett programhelyszíneken -jól láthatóan- elérhető a kézfertőtlenítés lehetősége. A fő programhelyszíneken (Barcsay Múzeum udvara, Városi Vendégház) fertőtlenítő automaták vannak kihelyezve.
  • Előnyben részesítjük az online jegyértékesítési formát a helyszíni értékesítés helyett. Amennyiben az online jegyelővételben nem fogynak el a belépők, helyszíni értékesítést is szervezünk, a biztonsági előírásoknak megfelelően.
  • A programok ideje alatt (és folyamatosan) rendelkezésre áll érintésmentes hőmérő.
  • Amennyiben egy dolgozónál vagy látogatónál felmerül a COVID 19 fertőzés gyanúja, a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjének megfelelően járunk el.
  • A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöld számokat hozott létre a korona vírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456.

Tisztelettel kérjük a programok látogatóit, hogy megkülönböztetett figyelemmel kísérjék a COVID-19 megelőzése érdekében hozott intézkedéseket!

TILOS azon látogatók részvétele a programokon, akik magukon a koronavírus tüneteit tapasztalják!**

*Az ajánlás a Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 ajánlásait vette alapul.
**A betegség jellemző tünetei: szaglás romlás, emésztőrendszeri tünetek, láz, száraz köhögés, légszomj. Előfordulhat orrdugulás, izomfájdalom, fáradékonyság, torokfájás.

Szentendrei Jazz- és Boresték Programfüzet
Szentendrei Jazz- és Boresték Facebook oldala
Szentendrei Jazz- és Boresték honlapja

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Legújabb hírek