BALATON WINE & GOURMET FESZTIVÁL 2023 VESZPRÉM

Veszprém / 2023. szeptember 21. - 2023. szeptember 24., 1.000-10.000 Ft
2023. SZEPTEMBER 21. (CSÜTÖRTÖK) - 2023. SZEPTEMBER 24. (VASÁRNAP)

Illatok, ízek, élmények a Veszprémvölgy árnyas, nyárvégi ligetének fái között. A Veszprémvölgy egyedülálló környezetében négy napon át tartó a minőségi ételeknek és italoknak szentelt ünnepen a régió legjobb éttermei és borászatai mutatkoznak be. A közönségprogramok mellett szakmai workshopok, mesterkurzusok, valamint két izgalmas kulináris élményeket nyújtó vendégország különlegességei várják az idelátogatókat.
BALATON WINE & GOURMET FESZTIVÁL 2023 VESZPRÉM Veszprém
A Balaton Wine&Gourmet a Veszprém-Bakony-Balaton régió kulináris örökségét, borászati hagyományait és étkezési kultúrájának egyre izgalmasabb jelenét mutatja be mindazoknak, akik egy, vagy akár több kellemes napon át szeretnének elmerülni a térség ételeinek és italainak világában. Mindezt a Veszprémvölgy egyedülállóan csodás természeti és épített környezetében: árnyas lombok alatt, a Séd patak partján, a Jezsuita Rend által a 18. században épített templom és romkert természetes díszletében, ahol valódi értelmet kap a környezettudatos, fenntartható gasztronómiai- és életszemlélet.

A hiánypótló és hagyományteremtő céllal induló gasztro ünnepen a régió legjobb és legizgalmasabb éttermei, valamint borászatai jelennek meg, hogy megmutassák sokszínűségüket a hazai és külföldi ínyenceknek. A Balaton Wine&Gourmet egyben a régió egyetlen „terrior” szemléletű borászati fesztiválja is lesz, ahol mind a hat balatoni borvidék és az összes borászati irányzat - azaz a hagyományos, az újhullámos, a biodinamikus és a natúrbor - egyszerre jelenik meg.

A helyi és országos kiállítók mellett a konyhaművészet és az italok világában nagyhatalomnak számító nemzetek is meghívást kapnak.



A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
Ár: 1 000 Ft -tól 10 000 Ft -ig