Nincs kitaposott ösvény

Cegléd / 2024. szeptember 6., Ingyenes!
Nincs kitaposott ösvény Cegléd plakát
Nincs kitaposott ösvény Cegléd
Csurák Erzsébet selyemfestő, képzőművész kiállítása.

CSURÁK ERZSÉBET Sajószentpéterről indult, már gimnáziumi éveiben résztvevője volt Tokajban annak az alkotótábornak, ahol a hetvenes évek kiemelkedő szellemi képviselői dolgoztak együtt. Ez a közeg olyan szabad szellemi színtér volt, amely meghatározó értékeket és élményeket adott művészi útjához.
1982-ben szerzett rajztanári diplomát, majd 1992-ben selyemfestészeti tanulmányokat folytatott Bécsben, a Kronsteiner Haus Művészeti Iskolában.
1993 óta szerepel különböző kiállításokon, galériákban, 1997-ben részt vett Győrben, a Mediawave fesztiválon. 1998-ban létrejött első egyéni kiállítása a győri Zichy-palotában, majd 2010-ben újabb önálló kiállítással mutatkozott be a győri Városi Művészeti Múzeumban. 2011-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében nyílt önálló tárlata a fővárosban.
Alkotómunkája mellett Győr város kulturális életének is aktív részese volt, a Győri Fesztiváliroda igazgatójaként, de szabadidejében szervezőként részt vett a Mediawave fesztiválban és a Művészetek Völgye stábjában.
1999 óta óraadóként oktat a Nyugat-magyarországi Egyetem győri karán.
2004-ben címzetes főiskolai docens címet adományoztak számára.
Az utóbbi években újra előtérbe került életében a selyemfestés, pedig több mint tíz évig nem foglalkozott vele, csupán fejben. Meglátása szerint egy érési folyamaton kellett, hogy végigmenjen: belső folyamatokon és az idő kamráin, hogy végül megalkothassa egyéni világát az elveszett és megélt időről.

A rendezvény a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.
Megtekinthető: 2024. szeptember 26-ig.

Helyszín: Ceglédi Galéria
Időpont: 17:00