Romantikus Reformkor Fesztivál

A Romantikus Reformkor Fesztivál a város, a fürdőélet fénykora előtt tiszteleg hagyományőrző programjaival.
Romantikus Reformkor Fesztivál
Hintós felvonulás korhű öltözetben, reformkori bál, gasztronómiai verseny, színházi- és zenei előadások – ezek a programok várják a turistákat és a helyieket. Az elmúlt év újítása a Füredi Fiatalok Napja, mely a rendezvénysorozat első napján kerül megrendezésre az idei évben is.

Balatonfüred és testvérvárosainak általános- és középiskolás diákjai szavalóverseny és helytörténeti vetélkedő keretében mérhetik össze tudásukat. A szórakozást ifjúsági koncert és sétahajózás garantálja.

2023. szeptember 22-24. között rendezik meg a Romantikus Reformkor programsorozatot Balatonfüreden.A tizennyolcadik Romantikus Reformkor fesztivál három eseménydús nappal várja az időutazás szerelmeseit, a rendezvény leglátványosabb programjának ezúttal is a Reformkori Hagyományőrzők Egyesületének hintós felvonulása ígérkezik.

A reformkori fesztiválon minden a reformkorról szól: a zenei és az irodalmi műsorok, az 1800-as évek hangulatát felelevenítő népművészeti és iparművészeti vásárok csakúgy, mint az eredeti receptek szerint elkészített reformkori étkek is.

A korhű viseletbe öltözött hagyományőrzők társaságában sétát tehetünk Balatonfüred nagy múltú épületei között, ahol a századforduló időszakában neves társadalmi események zajlottak, illetve hazánk nagy költői, írói is megfordultak.

2017

Naptár

2017. szeptember 23.
2017. szeptember 23.
2017. szeptember 23.
2017. szeptember 23.
2017. szeptember 22.
2017. szeptember 22.
versmondó találkozó az Arany János emlékév jegyében